Desprès d’una setmana intensa fent espardenyes, us deixem el  tutorial per que vosaltres les podeu fer.

Mateials utilitzats

1.sola d’espart

2.tela superior

3. tela de forroi/ o entretela si es fa amb una capa.

4.fil gruixut

5.Planxa, tisores, agulles.

 

Com es fà:

1.Coloqueu  la tela superior i el folre un sobre l’altre, dret sobre dret. Copieu  el patró amb  la talla de la sabata desitjada a la tela i talleu-la  amb un marge de costura de 1cms.

Important: per l’espardenya  esquerre i dreta, col·loqueu la peça del devent  un cop al revés.

2. Cosiu  la part del taló per la línia marcada, deixant un obertura de 5 cm. aprox. al centre, feu  la part del peu de la mateixa manera, amb una obertura de 5 cm. al capdavall de la costura lateral per poder donar la volta a la tela.

3. Feu tallets el marge de costura al contorns rotons i  talleu en diagonal  els angles.

4 doneu la volta a la  tela hi a  continuació, planxeu-ho  tot. Cosiu  les obertures que han quedat obertes al  donar la volta.

5. Per comprovar que tot quedi exacte, fixeu  la part del peu i la part del taló amb agulles a la sola. La part del peu solapa la part del taló en aproximadament 1,5 cms. Torneu a treure  la part del davant.

6. La part del taló es cus a la sola amb una costura amb el punt del fistó . Comenceu  per l a vora lateral. El fil hauria de tenir una longitud aprox. d’1 metre. Abans de fer el punt de fistó : enfileu el fil i feu  un nus a l’extrem. Passeu l’agulla per la sola i la tela. Passeu el fil per complet fins que el  nus quedi enfonsat a la sola.

7. Torneu  a punxar l’agulla per la sola i comenceu a fer el punt de fistó.

8. Repetiu aquest procés en intervals de 0.5 cm. I cosiu tot el taló, quan acabeu el taló feu un nus i talleu el fil.

9. Torneu  a fixar la part del davant  solapada a la sola i Cosiu-la  amb puntades de fistó .

10. Proveu-vos  la sabata, comproveu  si us va bé  i si es necessari retoqueu-la per  a la costura lateral oberta. Cosiu  les costures laterals amb puntades de maquina.

 

Espero us serveixi!!